Nieuws

Slaap- en kalmeermiddelen, denk eerst aan andere oplossingen

Gepubliceerd op 1/02/2018

..86 ...87 ...88 ... je ligt al uren schaapjes te tellen, maar zonder veel succes? Onmogelijk om de slaap te vatten? Je hebt last van stress, angst en weet niet tot wie je je kan wenden? Wist je dat je die problemen van slapeloosheid en angst meestal op een andere manier kan oplossen dan met geneesmiddelen?

In België hebben we immers al te vaak de neiging om slaap- en kalmeermiddelen te gebruiken wanneer het ons moeite kost om in slaap te raken. Nochtans zijn er, zoals de campagne ”Slaap- en kalmeermiddelen, denk eerst aan andere oplossingen” aangeeft, verschillende zaken in ons dagelijkse leven die onze slaap beïnvloeden. Zaken die je zelf onder controle hebt, en die je bovendien ook kunnen helpen om vat te krijgen op je slaap.


Bewegen, gezond eten, je ontspannen ... soms volstaat het om je levensstijl een beetje aan te passen en komaf te maken met enkele slechte gewoonten om de weg naar dromenland terug te vinden. Als je daar meer over te weten wil komen, vraag dan advies aan je apotheker, je huisarts, of raadpleeg ons artikel op Apotheek.be Wat je zelf kan doen om je beter te voelen.


  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer