Nieuws

Vakantietip: gratis EVZK-app.

Gepubliceerd op 17/07/2013

Op reis binnen Europa? Download dan gratis een handige app. met informatie over de Europese Ziekteverzekeringskaart (EVZK).  

De Europese Ziekteverzekeringskaart geeft je recht op de terugbetaling van noodzakelijke medische zorg in het land waar je deze ontvangt. Je krijgt niet in alle landen een volledige vergoeding van de kosten. De dekking is in elk land anders. Op de website van de Europese Commissie kun je per land lezen hoe je de kaart kunt gebruiken op welke medische zorg je kunt rekenen in de 28 EU-lidstaten, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

Heb je een smart Phone, dan kun je op die website ook gratis de handige EZVK-app. downloaden. Deze applicatie bevat een handleiding over het gebruik van de kaart. Er staan telefoonnummers voor noodgevallen in en informatie over behandelingen bij artsen, ziekenhuizen en apotheken. Bij wie kun je terecht? Moet je de kosten zelf betalen? En zo ja, hoe kun je deze kosten terugkrijgen? De app. is beschikbaar in 24 talen en biedt de mogelijkheid om van de ene naar de andere taal over te schakelen.

De app. dient niet ter vervanging van de Europese Ziekteverzekeringskaart. De EZVK wordt gratis verstrekt door de mutualiteit. Vraag ze minstens één week voor je vertrek aan bij het plaatselijk ziekenfonds of via het online kantoor. Deze kaart is individueel: elk gezinslid heeft dus zijn eigen EZVK nodig op reis, ook de kinderen.

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer