Nieuws

Wereld Apothekers Dag

"De apothekers gebruiken hun uitgebreide kennis en unieke expertise om patiënten in staat te stellen het meeste voordeel te halen uit hun medicatie. Wij garanderen de toegang tot geneesmiddelen en het goede gebruik ervan, we verbeteren de therapietrouw, we coördineren de zorgovergang, en we doen nog heel wat meer. Vandaag, meer dan ooit", benadrukt FIP-voorzitter Dominique Jordan, "is het de verantwoordelijkheid van de apothekers om erover te waken dat de patiënt geen nadelige gevolgen ondervindt van de geneesmiddelen die hij gebruikt."

Je hebt het misschien al geraden: "Veilige en effectieve geneesmiddelen voor iedereen" is het thema van de 10de Wereld Apothekers Dag die vandaag georganiseerd wordt om te informeren en te sensibiliseren over de rol en de taken van de apothekers. 

Naar aanleiding van de Wereld Apothekers Dag wenst APB de 11.000 collega's in het land en de meer dan 4 miljoen apothekers over de hele wereld te bedanken en te feliciteren. Dankzij hun dagelijkse inzet worden de veilige toegang tot geneesmiddelen en het juiste gebruik ervan aan iedereen gegarandeerd!

 

Zie ook

 • (Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

  De begeleiding van vrouwen die zwanger zijn, dat willen worden of borstvoeding geven, en die tegelijk geneesmiddelen of andere gezondheidsproducten (moeten) gebruiken, kan beter. Maar om een begeleidende rol te kunnen vervullen, moeten apothekers op...

  Lees meer

 • De toekomst van antibiotica hangt af van ons allemaal

  Goed gebruik van antibiotica is een belangrijk middel in de strijd tegen antibioticaresistentie. Ook de apothekers voeren de campagne in de apotheken!

  Lees meer

 • '(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!'

  Belgische apothekers lanceren hun campagne om zwangere vrouwen beter te ondersteunen.

  Lees meer