Nieuws

Eerste ‘Werelddag voor patiëntveiligheid’

Vandaag vindt de eerste 'Werelddag voor patiëntveiligheid' plaats, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Voor de WGO is patiëntveiligheid een wereldwijde gezondheidsprioriteit. In het kader van de Werelddag worden tal van initiatieven gelanceerd die moeten bijdragen tot een veilige(re) zorgverlening.

De International Alliance of Patients' Organisations (IAPO) heeft patiënten, zorgverleners en -organisaties, beleidsmakers, universiteiten, bedrijven en andere actoren in de zorg opgeroepen om alle initiatieven voor een betere patiëntveiligheid te ondersteunen en te promoten. De organisatie Fight the Fakes heeft die oproep ter harte genomen en samen met de IAPO een campagne gelanceerd die benadrukt hoe belangrijk het is om patiënten te beschermen tegen vervalste geneesmiddelen.

APB neemt deel!

Om die internationale campagne te ondersteunen, verspreidt APB vandaag de boodschappen van Fight the Fakes en herinnert er op zijn website voor het groot publiek, Apotheek.be, en zijn sociale netwerken aan dat vervalste geneesmiddelen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid zijn en dat veiligheid van patiënten in de gegarandeerd is in de apotheek.


 

Zie ook

 • (Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

  De begeleiding van vrouwen die zwanger zijn, dat willen worden of borstvoeding geven, en die tegelijk geneesmiddelen of andere gezondheidsproducten (moeten) gebruiken, kan beter. Maar om een begeleidende rol te kunnen vervullen, moeten apothekers op...

  Lees meer

 • De toekomst van antibiotica hangt af van ons allemaal

  Goed gebruik van antibiotica is een belangrijk middel in de strijd tegen antibioticaresistentie. Ook de apothekers voeren de campagne in de apotheken!

  Lees meer

 • '(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!'

  Belgische apothekers lanceren hun campagne om zwangere vrouwen beter te ondersteunen.

  Lees meer