Nieuws

Eerste ‘Werelddag voor patiëntveiligheid’

Vandaag vindt de eerste 'Werelddag voor patiëntveiligheid' plaats, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Voor de WGO is patiëntveiligheid een wereldwijde gezondheidsprioriteit. In het kader van de Werelddag worden tal van initiatieven gelanceerd die moeten bijdragen tot een veilige(re) zorgverlening.

De International Alliance of Patients' Organisations (IAPO) heeft patiënten, zorgverleners en -organisaties, beleidsmakers, universiteiten, bedrijven en andere actoren in de zorg opgeroepen om alle initiatieven voor een betere patiëntveiligheid te ondersteunen en te promoten. De organisatie Fight the Fakes heeft die oproep ter harte genomen en samen met de IAPO een campagne gelanceerd die benadrukt hoe belangrijk het is om patiënten te beschermen tegen vervalste geneesmiddelen.

APB neemt deel!

Om die internationale campagne te ondersteunen, verspreidt APB vandaag de boodschappen van Fight the Fakes en herinnert er op zijn website voor het groot publiek, Apotheek.be, en zijn sociale netwerken aan dat vervalste geneesmiddelen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid zijn en dat veiligheid van patiënten in de gegarandeerd is in de apotheek.


 

Zie ook

 • Seizoensvaccinatie: apothekers sensibiliseren opnieuw kwetsbare doelgroepen

  Vandaag, 16 oktober, start de jaarlijkse sensibiliseringscampagne voor griepvaccinatie in de Belgische apotheken. Als toegankelijke en laagdrempelige zorgverlener in de eerstelijn, is de apotheker ideaal geplaatst om kwetsbare patiënten te informeren.

  Lees meer

 • Onbeschikbaarheden: APB eist pragmatische oplossingen

  Via een tussenkomst van Koen Straetmans heeft APB nog maar eens geëist dat er oplossingen worden uitgewerkt om de negatieve impact van onbeschikbaarheden op de apotheekpraktijk te verminderen.

  Lees meer

 • Verzekeringscomité keurt budget goed, maar…

  Het Verzekeringscomité van het RIZIV heeft de begroting voor de verplichte ziekteverzekering in 2020 quasi-unaniem vastgelegd op 27,6 miljard euro. “Al volstaat dat bedrag niet om alle noden in te vullen.”

  Lees meer