Registratie in Vaccinnet

Gepubliceerd op 5/10/2023

​​​​​​Om alle COVID-19 vaccinaties centraal te kunnen raadplegen, wordt Vaccinnet (het registratiesysteem voor vaccinaties van de Vlaamse overheid) overal gebruikt in België. Het is de vaccinator die verantwoordelijk is om de COVID-19 vaccinaties te registreren. Via Vaccinnet kunnen ook eventuele bijwerkingen geregistreerd worden. 

​In de apotheek zorgde Farmaflux voor registratie via een E-FORM, geintegreerd in de software.​​  Via deze e-form heeft u ook een zicht op de vaccinatiestatus van de patiënt. 

Wij vragen u met aandrang de registratie via de e-forms uit te voeren, en niet rechtstreeks via vaccinnet. Dit is belangrijk voor de opvolging van de aantallen voorbereidingen en vaccinaties zelf. Registratie als vaccinerende apotheker bij vaccinnet is wel noodzakelijk. 

Als apotheker kan u daarnaast ook rechtstreeks in Vaccinnet aanpassingen en wijzigingen doen indien nodig. Consulteer hiervoor de infofiches via Farmaflux of Vaccinnet (via de links hieronder)​.​

Ook de griepvaccinatie moet via een e-form geregistreerd worden, en zal op dezelfde manier in vaccinnet worden weggeschreven in Vlaanderen. ​

  1. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hoe registreer ik me bij Vaccinnet​​​​​
  2. Vaccinnet, een handleiding ​​
  3. Farmaflux website​ ​​
  4. Vaccinnet, FAQ fiches (consulteren, wijzigen, verwijderen vaccinaties...)
  5. ​​​ ​
​​​​​​​​​


​​​​​​​

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer