Info influenza

hoe verloopt het vaccineren tegen griep

Gepubliceerd op

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​Griepvaccinatie staat open voor alle apothekers die een ad hocopleiding hebben gevolgd en beschikken over de vereiste faciliteiten  (zie de laatste versie ​van de SOP). Er zijn geen extra vereisten in vergelijking met vaccinatie tegen covid.  De Hoge Gezondheidsraad beveelt gelijktijdige vaccinatie tegen beide infecties aan omdat de doelgroepen grotendeels hetzelfde zijn (zie onze overzichtstabel). Het POPVAX-systeem is een waardevol hulpmiddel voor de bewustmaking van zowel covid- als griepvaccinatie.   

Het griepvaccin is voorschriftplichtig, en het afleveren en het toedienen wordt weggeschreven in het register op naam van de patiënt. Maak gebruik van een dummy-arts indien je zelf voorschrijft.

Het honorarium dat aan het RIZIV gefactureer​d kan worden voor het vaccineren zelf is € 15,5/ spuitje met CNK 5522123​ (vanaf 15 oktober)​.

Hieronder vind je nog een aantal praktische documenten in verband met het vaccineren zelf (anamnese, vaccinatie, nazorg) .

Na de vaccinatie wordt aan de patiënten gevraagd 15 min in de apotheek te wachten om eventuele directe reacties op te kunn​en volgen.​


  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer