Voorbereiden van de vaccins

voorbereiding vaccins

Gepubliceerd op 8/01/2024

​​​​

Als apotheker mag je sinds het Koninklijk Besluit van 11 maart 2022 in je apotheek vaccineren tegen COVID-19. Je mag deze vaccins ook klaarmaken voor levering aan artsen en verpleegkundigen.

Het COVID-19 vaccin is voorschrift plichtig. De bereiding en toediening van het vaccin moeten worden geregistreerd in het farmaceutisch dossier van de patiënt. Gebruik een fictieve arts in het voorschrift dat je aanmaakt als je het vaccin zelf voorschrijft.

Tussen januari 2024 en augustus 2024 worden 4 leveringen voorzien (jan-maart-juni-augustus) met de hoeveelheden die de VacciPharmas zelf doorgaven in de peiling die per mail verstuurd werd. In geval van nood verwijzen we naar de collega VacciPharmas om elkaar voort te helpen.
Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen extra vaccins per e-mail besteld worden: Vacci-hub@vivalis.brussels .  

​Bestellingen van vials (in veelvouden van 10) én spuiten (in dozen van 100) moeten expliciet vermeld worden (het exacte aantal spuiten wordt niet meer automatisch toegevoegd aan een bestelling van vials). De levering gebeurt ook afzonderlijk! 

​In Brussel: GEEN bestelling van vials bij de groothandel!

Na bestelling is de levertijd 7 dagen. In geval van hoogdringendheid kan u beroep doen op een nabijgelegen collega Vaccipharma.

​De vergoeding die aan het RIZIV kan worden aangerekend voor de bereiding van het vaccin is €3,22/bereidde spuit met CNK 5521729.


Hieronder vind u nog een aantal praktische documenten om u doorheen het bereiden van de vaccins te leiden, en alles wat erbij komt kijken.


​​​​

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer