Nieuws

De apotheek van wacht is er voor dringende geneesmiddelen

Gepubliceerd op 18/01/2018

Om je continue toegang te verzekeren tot noodzakelijke en kwaliteitsvolle zorgverlening, organiseren de apothekers een wachtdienst. Zo zorgen zij ervoor dat je steeds terecht kan bij een apotheker in je buurt wanneer je na de gewone openingsuren dringend nood hebt aan een geneesmiddel. En dat is ook de boodschap die de apothekers willen verspreiden met een informatiecampagne.

Geen nachtwinkel

Je zag de affiche misschien al hangen bij je vertrouwde apotheker… Met de slogan 'De apotheek van wacht is geen nachtwinkel' wordt beklemtoond dat de apotheker die de wachtdienst verzekert, klaarstaat voor al je dringende noden voor geneesmiddelen, maar niet voor om het even wat.

De wachtdienst is er om de beschikbaarheid van geneesmiddelen en continuïteit van de zorg te garanderen. De apotheker van wacht verzorgt die dienstverlening graag bovenop de normale openingsuren, maar heeft geen rustperiode na een wachtdienst. Je kan bij hem terecht voor elke dringende medicatiebehoefte. Wanneer je bijvoorbeeld plots last krijgt van hevige tandpijn, of wanneer je 's avonds of 's nachts zo ziek bent dat de dokter (van wacht) je een geneesmiddel voorschrijft dat je meteen moet innemen…

Vaak worden apothekers van wacht echter ook geconfronteerd met mensen die uit onwetendheid, vergeetachtigheid of gemakzucht, de apotheek van wacht beschouwen als een soort nachtwinkel. Dan bellen ze de apotheker uit zijn bed voor een tube tandpasta, een nachtcrème of zonnebrandolie. Zelfs voor een zwangerschapstest hoef je niet naar de apotheek van wacht te snellen! Veel "dringende" situaties kunnen eenvoudig voorkomen worden, in dit artikel op Apotheek.be sommen we alvast enkele tips op voor jou!

Vind een apotheek van wacht in je buurt

Via de zoekmotor op de homepagina van Apotheek.be kan je snel en eenvoudig een apotheek met wachtdienst in je buurt terugvinden.

Bevind je je in de regio Mechelen of in de provincie Limburg? Dan kan je misschien problemen ondervinden met het raadplegen van de informatie van apotheken van wacht op deze website. Wat kan je doen indien dat het geval is:

Je kan de wachtdienst van apothekers in Mechelen telefonisch raadplegen via 015/33.03.33 (zonaal tarief van toepassing).

De wachtdienst van apothekers in de provincie Limburg kan je telefonisch raadplegen via 078/05.17.33 (zonaal tarief van toepassing).


  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer