Nieuws

Doe mee aan de eHealthMonitor 2019

Gepubliceerd op 5/11/2019

'Check jij je gezondheidsgegevens online voor je naar de dokter gaat? Of wist je zelfs niet dat deze mogelijkheid bestaat?' Het is maar een van de vragen die jij in de eHealthMonitor 2019 kan helpen beantwoorden.

De eHealthMonitor?

De eHealthMonitor is een nieuw jaarlijks onderzoek naar jouw kennis en gebruik van digitale toepassingen binnen de gezondheidszorg (ook wel gekend als 'eHealth-toepassingen'). Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoe je jouw terugbetalingen, vaccinatiekaart en medische gegevens online kan checken. Via de eHealthmonitor willen we te weten komen welke toepassingen jij wel of niet gebruikt, en waarom.

Elke mening telt!

Ja, dat lees je goed. Ook niet-gebruikers van eHealth-toepassingen kunnen meedoen! Het onderzoek staat namelijk open voor iedereen die al eens zorg heeft ontvangen. Een dokter- of ziekenhuisbezoek, maar ook het afhalen van je medicatie bij de apotheek tellen mee. Daarvoor hoef je niet eens een digitale toepassing gebruikt te hebben. Voor ons geldt: elke mening telt! Deelnemen kan door deze vragenlijst in te vullen.

Meer transparantie

Meedoen is ook erg nuttig. Want dankzij jouw feedback kunnen de communicatie en de dienstverlening in de gezondheidszorg transparanter en beter worden gemaakt. Dat is goed voor de zorgverleners, en goed voor jou! Bovendien maakt elke deelnemers kans op een mooie prijs uit onze prijzenpot ter waarde van €4000. Santé!

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door imec in opdracht van RIZIV en in samenwerking met FOD Volksgezondheid en de regionale overheden. 

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer