Nieuws

Het eerste Belgische pilootproject voor vaccinatie door apothekers is gelanceerd

Gepubliceerd op 22/03/2022

​​Sinds 11 maart 2022 mogen apothekers volgens de Belgische wet vaccins tegen Covid-19 toedienen. Deze vaccinatie in de apotheek wordt terugbetaald door de overheid en is dus gratis voor alle burgers. Er zijn meerdere doelstellingen: de vaccinatiegraad in ons land verhogen, eventuele nieuwe besmettingsgolven onder controle houden en de toegankelijkheid van de vaccinatie buiten de centra bevorderen.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de GGC op 16 maart 2022 in samenwerking met De Apothekersvereniging van Brussel (UPB-AVB), Vacci-Pharma gelanceerd, het eerste Belgische pilootproject voor vaccinatie door apothekers. Bij dit project, waarbij we samenwerken met meerdere partners, waaronder Multipharma, zijn vijf Brusselse apotheken betrokken in gemeentes Anderlecht, Oudergem, Ganshoren, Molenbeek en Sint-Gillis. Dit pilootproject zal minstens een maand lopen, tot midden april. Aan het einde van die periode zal het project geëvalueerd worden en zal bepaald worden om het initiatief al dan niet uit te breiden naar andere Brusselse apotheken.

Lees het volledige persbericht van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie: Vacci-Pharma: een pilootproject om u te laten vaccineren door uw apotheker  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer