Nieuws

Goedkope geneesmiddelen? Graag! De juiste of minder geneesmiddelen is nog beter…

Gepubliceerd op 3/05/2017

Gezondheid is het hoogste goed. Gezondheidszorg is een mensenrecht. Als gemeenschap zijn we verantwoordelijk om iedereen daar toegang toe te bieden. De prijs (van geneesmiddelen) is daar een belangrijk element in, maar niet het enige!

We hebben het geluk om een solidaire ziekteverzekering te hebben in ons land. En dat willen we graag zo houden. We zullen dus goed moeten nadenken en durven hervormen. Goedkope geneesmiddelen – voor de patiënt én de ziekteverzekering – kunnen daar toe bijdragen. En zoals we uit een recente studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen weten is er daar nog ruimte voor verbetering. Nog beter is geen geneesmiddelen nemen als het niet echt moet en ze zo goed mogelijk te gebruiken wanneer het wel moet.

Bussen inleggen naar het buitenland is een sympathieke stunt om dat onderwerp onder de aandacht brengen. Je farmaceutisch dossier verspreiden is dan weer geen goed idee. We investeren sterk in meer begeleiding en opvolging van medicatie in samenspraak met onder meer je huisarts en je huisapotheker. Om je gezondheidsdoelen beter (en goedkoper!) te realiseren. De waarde daarvan kan je niet uitdrukken in euro's of procenten. Het gaat om je gezondheid en je levenskwaliteit. Die is onbetaalbaar…


  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer