Nieuws

Multidisciplinaire aanpak voor therapietrouw

Gepubliceerd op 14/10/2015

Het multidisciplinair symposium over therapietrouw was een boeiende dag met belangrijke gastsprekers die hun visie deelden met de talrijke aanwezigen.Op deze website kunt u een reportage bekijken met impressies en interviews...

 Op de Werelddag van de Apotheker (25 september jl.) met als thema dit jaar ‘Pharmacist: your partner in health’ organiseerde APB het multidisciplinair symposium over therapietrouw. Stakeholders uit de volledige zorgsector –o.a. arts, apotheker, overheid, kennisinstelling en patiëntenorganisatie - deelden er hun ervaringen en visies met elkaar. Boeiende uiteenzettingen, een duidelijke goesting om dit acute thema aan te pakken en een brede consensus om samen te werken; meer konden we ons niet wensen op deze bijzondere dag.
 
Twee pilootprojecten
Op het symposium nam APB ook de gelegenheid om twee pilootprojecten voor te stellen waarmee we mogelijke oplossingen ter verbetering van therapietrouw willen testen* op enerzijds de haalbaarheid ervan in de officina en anderzijds welke vaardigheden de apotheker hiervoor nodig heeft. Een geïntegreerde samenwerking vanuit de verschillende disciplines staat hierin centraal. Beide projecten worden uitgerold in het voorjaar 2016.
 
*Wenst u meer info over de nieuwe projecten of wenst u deel te nemen? Kandidaten zijn van harte welkom! Stuur ons een mailtje op CDSP.CWOA@apb.be
 
Benieuwd naar meer? We nodigen u ook uit om de reportage online te bekijken van deze boeiende dag mét interviews met de gastsprekers.


  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer