Nieuws

Onbeschikbaarheden: APB eist pragmatische oplossingen

Gepubliceerd op 10/10/2019

Vorige woensdag vergeleek een collega tijdens het tv-journaal op RTBf de huidige situatie op het vlak van onbeschikbaarheden met die van een rantsoenering in oorlogstijden. Die reportage in de apotheek kwam er na een hoorzitting over de onbeschikbaarheden van geneesmiddelen die de dag voordien was georganiseerd door de Commissie Volksgezondheid van de Kamer.

Naast vertegenwoordigers van Test-Aankoop, de groothandelaars-verdelers, de farmaceutische industrie en de ziekenhuisapothekers was Koen Straetmans uitgenodigd om er te getuigen. In zijn pleidooi en zijn antwoorden op vragen van verschillende politieke partijen, benadrukte onze secretaris-generaal de noodzaak om een prioriteit te maken van pragmatische oplossingen, in overleg met de hele sector, om de werklast die het beheer van onbeschikbaarheden in de apotheek met zich meebrengt op een structurele manier te verminderen. "De apothekers zouden die 5 à 6 uur per week die hen dat vergt liever besteden aan farmaceutische zorg voor hun patiënten", stelde hij.

Geïnteresseerd in de debatten?

Je kan die hoorzitting integraal bekijken en beluisteren op de website van de Kamer, klik hier. Op de pagina waar de video's van de sessies in de Kamer worden bijgehouden, vind je de hoorzitting over 'De onbeschikbaarheid van geneesmiddelen' door in de linkerkolom naar beneden te scrollen tot 1 oktober. Ben je enkel geïnteresseerd in het pleidooi en de antwoorden van Koen Straetmans? Hij komt aan het woord tussen 31'27'' en 54'36'' en vervolgens tussen 3u32'20'' en 3u48'. Veel luisterplezier!

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer