Nieuws

Vrijdag 25 september: Werelddag van de Apotheker

Gepubliceerd op 25/09/2015

​​​​Vrijdag 25 september: Werelddag van de Apotheker

Naar een multidisciplinaire samenwerking om de therapietrouw te verbeteren

​Het trouw opvolgen van de geneesmiddelenbehandeling door de patiënt is een grote uitdaging voor de gezondheidszorg. Als specialist van het geneesmiddel heeft de apotheker op dit vlak een sleutelrol, in overleg en samenwerking met de andere zorgverstrekkers rond de patiënt.

Ter gelegenheid van de Werelddag van de Apotheker'Pharmacist: your Partner in Health' is dit jaar het thema ‒ organiseert APB vandaag een multidisciplinair symposium over therapietrouw, dat plaatsvindt in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Dit opmerkelijke initiatief wil het potentieel van de apotheker voor de therapietrouw van de patiënt in de verf zetten en de andere stakeholders in de gezondheidssector (artsenvertegenwoordigers, overheid, universiteiten, farmaceutische industrie en last but not least patiëntenorganisaties) uitnodigen om samen na te denken over nieuwe multidisciplinaire strategieën die de therapietrouw kunnen bevorderen.

APB zal naar aanleiding van deze dag ook een tip van de sluiter oplichten over twee pilootprojecten die in voorbereiding zijn. Deze projecten worden opgezet om de meerwaarde van 'nieuwe vormen van begeleiding door de apotheker' te onderzoeken. Dit toont nogmaals aan dat de beroepsgroep actief wil bijdragen aan een geïntegreerde en multidisciplinaire zorg in ons land. ​

​​

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer