Nieuws

Zomerhelden

Op deze Wereld Bloeddonordag bedankt Rode Kruis-Vlaanderen de 165.558 donoren die vorig jaar bloed, plasma of bloedplaatjes gaven. "Want jullie redden levens. Stuk voor stuk. Vraag maar aan de ouders van Aster en Ramses, aan piloot Francis of aan tuinier Alex."

Maar meer donoren zijn altijd nodig... 

"Deze Wereld Bloeddonordag is dan ook het ideale moment om anderen te overtuigen om ook donor te worden. Zijn ze niet helemaal zeker of ze wel mogen doneren? Laat hen dan eerst even onze online donorzelftest invullen. Zo weten ze meteen of ze in aanmerking komen."

Geef bloed, plasma of bloedplaatjes

"Jij bent écht nodig, zeker deze zomer! Jij kan zomaar iemands leven redden. Kom bloed, plasma of bloedplaatjes geven en word een van onze #Zomerhelden. Wist je trouwens dat je elke weekdag bloed kan geven op 23 verschillende locaties in Vlaanderen?"


 

Zie ook

 • Seizoensvaccinatie: apothekers sensibiliseren opnieuw kwetsbare doelgroepen

  Vandaag, 16 oktober, start de jaarlijkse sensibiliseringscampagne voor griepvaccinatie in de Belgische apotheken. Als toegankelijke en laagdrempelige zorgverlener in de eerstelijn, is de apotheker ideaal geplaatst om kwetsbare patiënten te informeren.

  Lees meer

 • Onbeschikbaarheden: APB eist pragmatische oplossingen

  Via een tussenkomst van Koen Straetmans heeft APB nog maar eens geëist dat er oplossingen worden uitgewerkt om de negatieve impact van onbeschikbaarheden op de apotheekpraktijk te verminderen.

  Lees meer

 • Verzekeringscomité keurt budget goed, maar…

  Het Verzekeringscomité van het RIZIV heeft de begroting voor de verplichte ziekteverzekering in 2020 quasi-unaniem vastgelegd op 27,6 miljard euro. “Al volstaat dat bedrag niet om alle noden in te vullen.”

  Lees meer