Nieuws

Zomerhelden

Op deze Wereld Bloeddonordag bedankt Rode Kruis-Vlaanderen de 165.558 donoren die vorig jaar bloed, plasma of bloedplaatjes gaven. "Want jullie redden levens. Stuk voor stuk. Vraag maar aan de ouders van Aster en Ramses, aan piloot Francis of aan tuinier Alex."

Maar meer donoren zijn altijd nodig... 

"Deze Wereld Bloeddonordag is dan ook het ideale moment om anderen te overtuigen om ook donor te worden. Zijn ze niet helemaal zeker of ze wel mogen doneren? Laat hen dan eerst even onze online donorzelftest invullen. Zo weten ze meteen of ze in aanmerking komen."

Geef bloed, plasma of bloedplaatjes

"Jij bent écht nodig, zeker deze zomer! Jij kan zomaar iemands leven redden. Kom bloed, plasma of bloedplaatjes geven en word een van onze #Zomerhelden. Wist je trouwens dat je elke weekdag bloed kan geven op 23 verschillende locaties in Vlaanderen?"


 

Zie ook

 • Onbeschikbare geneesmiddelen: apothekers plooien zich dubbel voor hun patiënten

  De groeiende onbeschikbaarheid van geneesmiddelen is nefast voor de gezondheid en levenskwaliteit van de patiënt! De apothekers zetten dagelijks alle middelen in om de gevolgen voor hun patiënten tot een minimum te beperken en oplossingen te voorzien.

  Lees meer

 • Hartritmestoornissen treffen bijna 300.000 Belgen

  APB steunt opnieuw de Week van het Hartritme. Dit jaar vindt de actie plaats van 17 tot en met 21 juni.

  Lees meer

 • De Wereld Astma Dag nodigt u uit in de apotheek

  Ter gelegenheid van de Wereld Astma Dag, die op 7 mei plaatsvindt, nodigen de Belgische apothekers tijdens de week van 6 tot 10 mei hun patiënten met astma uit in de apotheek voor een begeleidingsgesprek Goed Gebruik Geneesmiddelen.

  Lees meer