Nieuws

Zomerhelden

Op deze Wereld Bloeddonordag bedankt Rode Kruis-Vlaanderen de 165.558 donoren die vorig jaar bloed, plasma of bloedplaatjes gaven. "Want jullie redden levens. Stuk voor stuk. Vraag maar aan de ouders van Aster en Ramses, aan piloot Francis of aan tuinier Alex."

Maar meer donoren zijn altijd nodig... 

"Deze Wereld Bloeddonordag is dan ook het ideale moment om anderen te overtuigen om ook donor te worden. Zijn ze niet helemaal zeker of ze wel mogen doneren? Laat hen dan eerst even onze online donorzelftest invullen. Zo weten ze meteen of ze in aanmerking komen."

Geef bloed, plasma of bloedplaatjes

"Jij bent écht nodig, zeker deze zomer! Jij kan zomaar iemands leven redden. Kom bloed, plasma of bloedplaatjes geven en word een van onze #Zomerhelden. Wist je trouwens dat je elke weekdag bloed kan geven op 23 verschillende locaties in Vlaanderen?"


 

Zie ook

 • (Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!

  De begeleiding van vrouwen die zwanger zijn, dat willen worden of borstvoeding geven, en die tegelijk geneesmiddelen of andere gezondheidsproducten (moeten) gebruiken, kan beter. Maar om een begeleidende rol te kunnen vervullen, moeten apothekers op...

  Lees meer

 • De toekomst van antibiotica hangt af van ons allemaal

  Goed gebruik van antibiotica is een belangrijk middel in de strijd tegen antibioticaresistentie. Ook de apothekers voeren de campagne in de apotheken!

  Lees meer

 • '(Graag) zwanger? Vertel het aan je apotheker!'

  Belgische apothekers lanceren hun campagne om zwangere vrouwen beter te ondersteunen.

  Lees meer