Contact en wegbeschrijving

Contact en wegbeschrijving

Gepubliceerd op

Algemene Pharmaceutische Bond

Maatschappelijke zetel : Archimedesstraat 11

Receptie : Stevinstraat 137

1000 Brussel, België

Tel. +32 (0)2 285 42 00

Fax +32 (0)2 285 42 85

www.apb.be

info@apb.be

Bereikbaarheidsfiche

 

 

Hoe de APB bereiken?

De ingang (en parking) van APB bevindt zich in de Stevinstraat 137. 1000 BRUSSEL. 
Bereikbaarheidsfiche

Met de TREIN

De APB ligt vlakbij het NMBS - station Schuman. Treinreizigers kunnen in het Centraal Station uitstappen en dan de metrolijn 1 nemen in de richting Herrmann - Debroux (5) of Stokkel (1). Tussen de metrostations Centraal Station en Schuman zijn er 3 haltes.

Met de METRO

De APB ligt vlakbij het metrostation Schuman. Zowel de lijnen 1 als 5 doen het metrostation Schuman aan.

Met de WAGEN

  • vanuit Limburg - Luik (E 40): op het einde van de E 40 neemt u de richting Centrum – Europese Gemeenschap. Wanneer u uit de tunnel komt, bevindt u zich op de Kortenberglaan. U rijdt steeds rechtdoor en blijft bij voorkeur op het rechterrijvak. De Kortenberglaan geeft uit op het rondpunt Schuman. Aan de eerste verkeerslichten die u op dit rondpunt tegenkomt gaat u naar rechts. U bevindt zich nu in de Archimedesstraat waar de APB op nummer 11 gevestigd is. Bezoekers komen echter idealiter via de ingang aan de Stevinstraat 137 binnen. Deze ingang bereikt u door in de Archimedesstraat opnieuw de eerste straat rechts te nemen.
  • vanuit Antwerpen (E 19 / A 12): neem de ring rond Brussel in de richting E 40 (Luik). Neem de afslag E 40 (Luik) en op die afslag de richting Brussel (uiterst rechts voorsorteren). U bevindt zich dan op de E 40 richting Brussel. Voor het vervolg, zie de routebeschrijving hierboven (vanuit Limburg - Luik).
  • vanuit Oostende – Gent (E 40): op het einde van de E 40 neemt u de richting Brussel – Koekelberg, d.w.z. de 2 linkerrijvakken van de E 40. U neemt dus niet de ring rond Brussel. U rijdt steeds rechtdoor en belandt automatisch op de Keizer Karellaan. Eenmaal aan de Basiliek van Koekelberg aangekomen, neemt u de tunnel in de richting van het centrum. U blijft in de tunnel en passeert achtereenvolgens de uitritten Simonis, Sainctelette, Centrum, Madou en Kunst - Wet. Pas wanneer u de afslag Belliard tegenkomt (u bent dan net onder de Wetstraat doorgereden), verlaat u de tunnels. U gaat aan de eerste verkeerslichten onmiddellijk naar links en belandt in de Belliardstraat. Op deze 5 - vaksweg neemt u 1 van de 2 rechterrijvakken. Nadat u de inrit van de tunnels (naar E40 richting Luik en E411 richting Namen) achter u hebt gelaten, draait u aan de derde verkeerslichten naar links. U bevindt zich nu in de Froissartstraat die licht hellend naar het rondpunt Schuman leidt. Op dit rondpunt draait u aan de tweede verkeerslichten naar rechts. U bevindt zich nu in de Archimedesstraat waar de APB op nummer 11 gevestigd is. Bezoekers komen echter idealiter via de ingang aan de Stevinstraat 137 binnen. Deze ingang bereikt u door in de Archimedesstraat de eerste straat rechts te nemen.
  • vanuit Namen (E 411): op het Leonardkruispunt neemt u de richting Brussel. Een paar kilometer verderop sorteert u rechts voor en rijdt u de weg af tot u op een groot kruispunt komt. U bevindt zich vlakbij het metrostation Herrmann - Debroux. Op dit kruispunt gaat u naar rechts. U bevindt zich op de Vorstlaan (Boulevard du Souverain). Aan de derde verkeerslichten (groot kruispunt) neemt u naar links. Op die manier komt u op de Tervurenlaan. U mag de eerste tunnel (Montgomerytunnel) nemen maar zeker niet de tweede (Jubelparktunnel). U verlaat dus de tunnels na de Montgomerytunnel. Voor u strekt zich het Jubelpark uit met de triomfboog en de verschillende musea. U rijdt naar rechts en dan naar links (Renaissancelaan). Op die manier omcirkelt u als het ware het park. Op het einde van de Renaissancelaan gaat u naar links; hierdoor belandt u op de Kortenberglaan. De Kortenberglaan geeft uit op het rondpunt Schuman. Aan de eerste verkeerslichten die u op dit rondpunt tegenkomt gaat u naar rechts. U bevindt zich nu in de Archimedesstraat waar de APB op nummer 11 gevestigd is. Bezoekers komen via de ingang aan de Stevinstraat 137 binnen. Deze ingang bereikt u door in de Archimedesstraat opnieuw de eerste straat rechts te nemen.

 

  • © Copyright 2024
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer