Pers mededelingen

Afspraak voor een check-up van je medicijnkast

​​Thuis goed voor jezelf zorgen op de meest veilige manier, dat is heel belangrijk. Nog meer sinds de coronacrisis is uitgebroken! Met z'n dagelijkse antwoorden en advies aan mensen die om raad komen vragen, speelt de apotheker een essentiële rol in zo'n verantwoorde zelfzorg. Talrijke apotheken in ons land zetten die rol in de verf tijdens de week van 21 tot 26 september, door gratis een nieuwe dienstverlening aan te bieden… Welkom bij je huisapotheker voor een check-up van je medicijnkast!

Brussel, 14 september 2020 – Wanneer we spreken over 'zelfzorg' duikt bij velen spontaan het beeld op van uitpuilende medicijnkastjes waar vaak vervallen of ongeschikte geneesmiddelen en gezondheidsproducten in zitten, waarvan de bijsluiter zoek is en/of het juiste gebruik en zelfs de indicatie of de reden waarvoor het gebruikt werd ondertussen een mysterie is geworden… Kortom: medicijnkastjes die wel een kleine check-up van een specialist kunnen gebruiken!

Van 21 tot 26 september 2020 nodigt de campagne “Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!" onze medeburgers uit om op afspraak de inhoud van hun medicijnkastje mee te brengen naar hun huisapotheker, en te genieten van zijn expertise in zelfzorg voor een check-up van het medicijnkastje.
Tijdens zo'n afspraak ontvangt iedereen:

  • gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die in het medicijnkastje zitten,
  • nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten,
  • aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van een medicijnkast.
Het doel: iedereen de kans bieden om thuis een medicijnkastje te hebben dat perfect is afgestemd op zijn/haar noden, zodat men in alle veiligheid voor zichzelf kan zorgen in het geval van alledaagse gezondheidskwaaltjes, ook de onvoorziene. In deze tijden van gezondheidscrisis is dat meer dan ooit belangrijk!​
​Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden op de website www.opmijngezondheid.eu apotheken in hun buurt opzoeken die deelnemen aan de campagne, en een apotheek naar keuze contacteren voor een afspraak. In totaal worden er 50.000 afspraken aangeboden door de apothekers, verspreid over het hele land. Wacht niet te lang om een afspraak te maken, dat is de beste manier om zeker te kunnen genieten van die gepersonaliseerde en gratis dienstverlening!

Optimale veiligheid

De apothekers, die al sinds het begin van de coronacrisis zorg verzekeren in de eerste lijn, zullen uiteraard alle maatregelen nemen, met name op het vlak van een veilige afstand en ontsmetting, om ervoor te zorgen dat die afspraken in de meest veilige omstandigheden kunnen plaatsvinden met respect voor de veiligheidsvoorschriften.  ​

De campagne “Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid !"  wordt georganiseerd in het kader van de Werelddag van de Apotheker, die ieder jaar plaatsvindt op 25 september.  Een initiatief van de beroepsverenigingen van de apothekers in België, APB, AUP, UPB/AVB, VAN en Ophaco, in samenwerking met Bachi, de Belgische koepelorganisatie van de industrie van voorschriftvrije gezondheidsproducten.

  • © Copyright 2021
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer