Pers mededelingen

Bijna 1.400 apothekers springen bij om kandidaat festivalgangers te helpen!

Gepubliceerd op 13/08/2021

​​**​* Klik HIER​ om het persbericht te kunnen downloaden ***

Covid Safe Ticket wordt van kracht

Bijna 1.400 apothekers springen bij om kandidaat festivalgangers te helpen!  

Vanaf deze vrijdag 13 augustus kan iedereen die een Covid Safe Ticket heeft, openluchtevenementen met meer dan 1.500 aanwezigen bijwonen, zonder dat ze een masker moeten dragen of de afstandsregel moeten naleven. Mensen die zich moeten laten testen om dat kostbare ticket te bemachtigen, kunnen daarvoor rekenen op apothekers.

Op een maand tijd hebben zowat 1.400 Belgische apotheken al meer dan 140.000 snelle antigeentesten uitgevoerd. Op die manier hebben veel burgers hun COVID-certificaat kunnen behalen. Dat certificaat is nodig om naar het buitenland te kunnen reizen. Door een snel en betrouwbaar alternatief voor PCR-testen aan te bieden, hebben de apothekers die aan dit innoverende programma deelnemen, de - in de vakantieperiode vaak overbevraagde - huisartsen en testcentra kunnen ontlasten.

De ervaring die de apothekers hebben opgedaan bij het uitvoeren van die snelle antigeentesten wordt nu ter beschikking gesteld van mensen die willen deelnemen aan een sportief of cultureel openluchtevenement met meer dan 1.500 aanwezigen, zoals concerten, voetbalmatchen en festivals. Om toegang te krijgen tot die evenementen moet je in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket, d.w.z. een QR-code die aantoont dat je sinds ten minste 2 weken volledig gevaccineerd bent, dat je hersteld bent van COVID-19 (minder dan 6 maanden geleden) of dat je negatief hebt getest op COVID-19. Een PCR-test moet binnen de 48 uur voor het evenement zijn uitgevoerd. De geldigheidsduur van een snelle antigeentest is beperkt tot 24 uur. Dankzij het grote aantal apothekers dat snelle antigeentesten aanbiedt over het hele land, ligt de toegang tot evenementen binnen ieders handbereik. 

De apothekers, die er sinds het begin van de coronacrisis alles aan gedaan hebben om de bevolking bij te staan en te ondersteunen, door snel efficiënte diensten op te zetten, hebben ook een alternatieve procedure uitgewerkt om het resultaat van een snelle antigeentest door te sturen. Hierdoor kunnen personen die niet in België gedomicilieerd zijn eveneens gebruik maken van die dienst. Sinds deze donderdag 12 augustus kunnen dus ook mensen die niet in ons land wonen bij een apotheker terecht voor hun COVID-certificaat om naar het buitenland te reizen, of hun Covid Safe Ticket om een groot openluchtevenement bij te wonen.​Meer info: Luc De Seranno, Nederlandstalige woordvoerder 0477.38.23.37 – Luc.DeSeranno@apb.be​​​ 

  • © Copyright 2022
  • Algemene Pharmaceutische Bond
  • All rights reserved
  • Disclaimer